Bio-Kalcium+D3-vitamin tabletta 60db

Ár: 1690 Ft
db-ot

Bio-Kalcium+D3-vitamin tabletta 60db

– mert egész életünkben erős csontokra van szükségünk

A kalcium életfontosságú ásványi anyag, amely csontszöveteinket erősíti. A testünk kalciumkészletének 99%-át a csontozatban tárolja. Tudományos kutatások kimutatták, hogy ha a nők életük első öt évében sok kalciumot fogyasztanak, erősebbek lesznek a csontjaik. Ez komoly előnyt jelent a változó korban, amikor a természetes hormonális változások következtében pusztulni kezd a csontszövet. Bio-Kalcium + D3-vitamin biztosítja a csontszövet részére a kalciumot és egyben a felszívódásához szükséges D3 -vitamint.

 

Csontozatunk védelme

Kora gyermekkortól a serdülőkorig csontjaink egyre erősödnek. A fiatal felnőttek (30-35 év) esetében a csontszövet egyensúlyi állapotáról beszélhetünk. Az elvesztett csontszövet fiatal korban újra felépül, ezáltal a csontok erőssége nem változik. Azonban 35 év felett megkezdődik csontjaink állapotának romlása. Eleinte évente 0,3%-ot veszítünk csonttömegünkből, azonban a nők esetében (idővel) ez a százalékarány gyorsabban nő, mint a férfiaknál. Az életkoruknak megfelelő csonttömegveszteségen túl a nők a menopauzát követően csontszövetük további 0,6%-át veszítik el, így az éves csonttömegveszteségük eléri az évi 1%-ot. A két nem közötti ezen jelentős különbség miatt a nőknek egész életük során ügyelniük kell a megfelelő kalciummennyiség bevitelére.

Kinek van szüksége a kalcium pótlására?

A fiatal nők, akiknek többlet kalciumra lenne szükségük az erős csontozat elérése érdekében, gyakran nem táplálkoznak megfelelően. A dohányzás, a gyógyszerek, túlzó fogyókúrák és a testmozgás hiánya mind növelik a kalciumigényt. Az egészséges étrend jó módszer a megfelelő mennyiségű kalcium és más, az erős csontozat kialakulásához és megőrzéséhez szükséges tápanyagok bevitelére, ám sok esetben érdemes a bevitel kiegészítéséről gondoskodni.


Tápanyagok 1 tablettában:
Magnézium 400 mg 50% RDA*
D3-vitamin 5 μg 100% RDA*

Tápanyagok 2 tablettában:
Magnézium 800 mg 100% RDA*
D3-vitamin 5 μg 100% RDA*

*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel

Adagolás: napi 1x1 vagy 2x1 tabletta.

Összetevők:
kalcium-karbonát

hordozók:
polivinil-pirrolidon, magnézium-sztearát, szilícium-dioxid, hidroxi-propil-metil-cellulóz

édesítőszerek:
szorbit, xilit, mentapor

vitamin:
kolecalciferol

   
Kiszerelés

60 db 1144 mg-os tabletta

Engedélyszám

Bejelentés száma: 523/2005

Gyártó

Pharma Nord Kft.

Szállítási idő: 2-7 nap
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek

Legutóbb megnézett termékek:

Legnépszerűbb termékek