Biocsicsóka sűrítmény 230g Okos élet

Ár: 1490 Ft
db-ot

Okos-élet  Biocsicsóka-sűrítmény 

A jeruzsálemi articsóka, mai nevén csicsóka (Helianthus tuberosus) Észak-Amerikából származik, ahol az indián őslakosság kiemelten fogyasztotta. A XX. század második felében – a civilizációs ártalmak növekedésével párhuzamosan – újra a figyelem és a tudományos kutatások középpontjába került. A csicsókából készülő élelmiszerek kiemelkedő hasznosságát hazai és külföldi szakirodalmak sora igazolta az elmúlt években.
A csicsóka betakarítása, kíméletes feldolgozása, majd koncentrált biotermékké alakítása szakmai felkészültséget, speciális gépparkot és egyedi technológiát igényel. Nemrégiben, az egyetemi kutatásoknak, valamint az új, egyedi technológiának köszönhetően sikerült előállítani hazai bionyersanyagból kellemes ízű, zamatos csicsóka-sűrítményt - natúr, illetve fruktózdús formában -, elérhető áron.

A csicsóka-sűrítmény olyan koncentrált, általános tápanyag-kiegészítést szolgáló táplálék, (sűrített élelmiszer), melynek orvos-biológiai jelentősége van. Rákmegelőző (antioxidáns), szív- és érvédő (LDL szint csökkentő, HDL szint növelő!), immunerősítő, idegi stabilitást fokozó, emésztést serkentő, bélflóra-helyreállító (prebiotikus), májvédő és méregtelenítő, súlycsökkenést segítő (teltségérzést keltő) és vércukorszint-beállító hatással bír. Gyermekek és fiatalok számára stabil energiaszolgáltató, az idősebbek roborációját támogatja, túlsúlyosak számára fogyókúrás programok hatékony eszköze, emellett sportolók edzés alatti állóképességét is fenntartja.

Adott mennyiségi határig (30-80 g) hasznosítása nem igényel inzulint a szervezet számára, így diabetikus élelmiszerek alapanyaga, illetve cukorbetegek egyik fő „édes” tápláléka lehet. Édesítő ereje (fruktózdús) a fehércukorénál jóval erősebb, a termékek a méznél is édesebbek, de nem émelyítőek. (élettani hatásai a mézeknél is előnyösebbek!) Húgysavszint csökkentő hatása révén ízületi betegeknek is javasolható. Alkoholfüggőséget és iváskényszert kedvezően befolyásolja, az elvonókúrák hasznos kelléke lehet (az alkohol, illetve acetaldehid oxidatív lebomlását sietteti).

A csicsóka-sűrítmény összetevői között kiemelkedőek: inulin (frukto-oligoszacharidok, prebiotikum), fruktóz, béta-karotin, B-vitaminok, ásványok és nyomelemek (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, cink, réz, króm, mangán, cink, szelén), élelmi rostok (pektin), fitokemikáliák, szerves savak. Fogyasztásával eredményesen fenntarthatjuk a szervezet vitamin, és ásványi anyag egyensúlyát, téli időszakban is, így helyettesíthet számos étrend-kiegészítő terméket, kapszulát, ugyanakkor árfekvése legalább egy nagyságrenddel alacsonyabb. (nyújtott felszívódású értékes anyag bevitelt jelent!)
Inulin- illetve fruktóztartalma révén optimális felszívódási körülményeket, bélrendszeri- és energia-egyensúlyt hoz létre, mely a bélrendszeri immunitás, a komfortérzés és szellemi erő alapja is egyben.

Az otthoni konyhatechnikában – kiemelt tápértékén túl – kenyerek, sütemények konzisztenciáját jobbá, tartósabbá teszi (nedvszívó képesség). Alkalmas az édesség-igény kielégítésére, segíti az édességvágy leküzdését, visszaszorítja a táplálkozási kilengéseket, evési kényszert. (fruktózdús termék)

 

Kizárólag ökogazdálkodásból származó csicsókából, adalék anyagok nélkül készülő, inulint tartalmazó – az inulintartalma mintegy 50%-os, ez adja az igazi értékét, koncentrált inulinforrás, és mint ilyen, páratlan -, nem hidrolizált, prebiotikus hatású, számos betegségre nézve (elhízással összefüggő betegségek, szív- és érrendszeri, cukor-, rák-, gyomor- és bélbetegségek, ízületi problémák, fogbetegségek, csontritkulás, májbetegségek stb.) preventív, ásványianyag- és nyomelempótlást segítő biotáplálék, valamint gyógyulást segítő, 100%-ban természetes, növényi alapú készítmény.

 

Kisdedeknek egyéves kortól adható, gyermekek, fiatalok, felnőttek és idősek számára egyaránt hasznos, sportolóknak előnyös energiaszabályozást biztosít.

 

A csontanyagcserét javítja – a bélflóra kalcium- és magnéziumionizáló és egyéb hatásai miatt -, így csontritkulásos betegeknek és változókorban lévőknek is előnyös.

 

Erjesztő hatása a gyomorban nincs, hamar továbbjut a belekbe, gyomoremésztést nem igényel.

Nemcsak kúraszerűen alkalmazandó tápanyag-kiegészítőről, hanem sűrített bioélelmiszerről, egészségvédő táplálékról van szó, melyet főként rendszeres, viszonylag kisebb mennyiségű fogyasztásra fejlesztettek ki.

 

A termék nem tartalmaz glutént, tejfehérjét, laktózt, szójaszármazékot, olajos magot, adalékanyagokat (E-számok), virágport tartalmazó anyagot. (pollenérzékenyek is fogyaszthatják!)
A koncentrált csicsókatermékek kellemes, édes ízű, kiemelten és igazoltan egészségvédő tulajdonságú táplálékok minden korosztály számára!

 

Javasolt napi adag: 1-3 teáskanálnyi (10-30 gramm), elosztva. A 220ml-es üveg (230 gramm) általában 10-12 napig elegendő.

 

A termék állás közben üledéket képezhet, ami a felhasználhatóságot nem befolyásolja. A készítmény barnás színét a termékben lévő sötétebb színű héjrészek (tisztítás, dörzshámozás és tisztítás után a gumók felszínén maradnak) rostanyagként viselkednek, és az ún. enzimes és nem enzimes barnulási termékek okozzák, amelyek a finomítatlan jelleg és adalékanyag-mentesség miatt állnak elő, a termék beltartalmi értékét és egészségügyi hatásai nem befolyásolják. A finomítási folyamatok a termék táplálkozásbiológiai értékéből jelentősen levonnának, emiatt a gyártás során nem alkalmaznak finomítási műveleteket.

Szállítási idő: 2-7 nap
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek

Legutóbb megnézett termékek: