Ca+mg+zn tabletta 60 db

Ár: 1560 Ft
db-ot

A Ca+Mg+Zn tabletta a szervezetünk számára legnagyobb mennyiségben szükséges 3 ásványi anyagot - kalciumot, magnéziumot és cinket, valamint D3-vitamint tartalmaz, kellemesen édeskés, narancsízű formában. Ezek az ásványi anyagok feltétlenül szükségesek szervezetünk egészséges működéséhez.

A kalcium a szervezetünkben legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag (kb. 1-1,5 kg), mely főleg a csontokban és a fogakban található. Egy felnőtt ember csontjai kalciumtartalmának kb. 20 %-a évente kiürül és újrapótlódik. Ha táplálkozásunk nem tartalmaz elegendő kalciumot, csontjaink fokozatosan veszítenek szilárdságukból és később kialakulhat a csontritkulás.
A kalcium elősegíti a vas felszívódását, segíti az idegrendszer normális működését és gyakran enyhülést nyújt a menstruációs görcsöktől szenvedőknek. Különösen fontos a megfelelő kalciumbevitel a változó korú vagy azon túl lévő, valamint a terhes és szoptatós anyák számára.

A magnézium nélkülözhetetlen az idegek és izmok hatásos működéséhez. Különösen sok magnéziumot igényel a szívizom. Klinikailag bizonyított tény, hogy azoknál az embereknél, akiknél magas a vér magnézium tartalma, kisebb valószínűséggel fordul elő szívinfarktus. A megfelelő magnéziumellátottság csökkenti a depresszióra való hajlamot és megakadályozza a vese- és epekövek keletkezését. Azoknak a nőknek, akik fogamzásgátló tablettát vagy egyéb hormonkészítményt szednek, különösen tanácsos megfelelő mennyiségű magnéziumot is szedniük.

A cink úgy működik a szervezetben, mint egy közlekedési rendőr. Ellenőrzi és irányítja az anyagcsere folyamatokat, az enzimrendszerek működését, fenntartja, biztosítja a sejtek épségét.
Nélkülözhetetlen a fehérjék szintéziséhez, szabályozza az izmok összehúzódó képességét, elősegíti az inzulin képződését, ezúton normalizálja a vércukorszintet. Nélkülözhetetlen a prosztata normális működéséhez és fontos szerepet játszik az összes szaporodási szerv egészséges működésében is.
Újabb vizsgálatok az agyműködésben és a skizofrénia kezelésében tulajdonítanak nagy jelentőséget a cinknek. Szervezetünk egyik legfontosabb nukleinsava, a DNS szintézise is cinkfüggő. Nagyon fontos, hogy megfelelő cinkellátottság esetén szervezetünkbe nem tudnak beépülni a különféle nehézfémek (ólom, stroncium, vanádium) valamint a radioaktív izotópok.

A D3-vitamin a kalcium csontokba való beépülését segíti elő. Hiányában csontlágyulás (Angol kór) következik be. Szervezetünk nem minden esetben képes megfelelő mennyiségben elállítani a D3-vitamint, ezért rendszeres, megfelelő mennyiség beviteléről folyamatosan gondoskodni kell.

A Ca+Mg+Zn tabletta a legkomplexebb ilyen típusú készítmény a magyar piacon. Nincs még egy olyan termék, mely kalciumot, magnéziumot, cinket és D3-vitamint együttesen tartalmazna.

Herbafitt

Szállítási idő: 2-7 nap
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek

Legutóbb megnézett termékek:

Legnépszerűbb termékek