Dr. Theiss Vitamin C 300 cink kapszula 30 db

Ár: 995 Ft
db-ot

A C-vitamin (aszkorbinsav) életfontosságú szerepe ma már közismert. Nélkülözhetetlen az immunrendszer működésének fenntartásában, a fertőzések elleni védekezésben, antioxidáns hatású, vagyis megköti a szervezetre káros oxidatív szabad gyököket. Jelentős szerepet játszik a kollagén fehérjék és rostok képzésében, és ezzel a kötőszövetek, az érfalak épségének fenntartásában, a sebgyógyulásban, valamint fontos nyomelemek pl. a vas és a réz felszívódásában, a stressztűrő képesség fokozásában.


Napi szükségletünk 60-100 mg, ezt azonban növeli a terhesség, szoptatás, az idős kor, a fizikai munka, stressz, lázas állapotok, vashiány, műtétek utáni lábadozás, fertőzésveszélyes időszakok, valamint a dohányzás illetve alkoholfogyasztás.

A cink szerepe sokkal kevésbé ismert, pedig a cink az egyik legfontosabb nyomelem. A cink élettani hatása szerteágazó több mint 100 enzim alkotásában vesz részt, összehangolja az egyes enzimek működését, megőrzi a sejtek épségét. Biztosítja a genetikában kulcsfontosságú nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetét. Az inzulin alkotórészeként nélkülözhetetlen a vércukorszint-szabályozásban, központi szerepet tölt be az anyagcsere-folyamatokban. A cink erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatással is rendelkezik. A hámtakaró épségéhez, a kollagén képződéséhez, a sebgyógyuláshoz, a növekedéshez, csontképzéshez valamint a nemi működésekhez is szükség van cinkre.

Napi szükségletünk (felnőtteknek) 15 mg, fokozott bevitel szükséges serdülőkorban, terhesség, és szoptatás idején, idős korban, nehéz fizikai munka, sportolás, dohányzás, alkoholfogyasztás esetén. Különböző táplálkozási felmérések azt mutatják, hogy a cinkbevitel csak az ajánlott mennyiség felét-kétharmadát éri el, ami azt sugallja, hogy a mérsékelt cinkhiány egyáltalán nem ritka.

Kinek ajánljuk az étrend kiegészítését Dr. Theiss Vitamin C 300 Cink készítménnyel?
Sportolóknak mert a nagy fizikai teljesítmény fokozott C-vitamin és cink igénnyel jár, és a sportolók az izzadtsággal több cinket veszítenek. A relatív cinkhiány pedig fokozza a sérülésveszélyt és csökkenti a regenerációs képességet.

Serdülőknek, mert a fokozott növekedés, nemi érés időszakában megnő a C-vitamin és cink igény. A cink szükséges a csontfejlődéshez, és az ivarmirigyek éréséhez is. Hiánya növekedési, fejlődési zavarokat okozhat.

Cukorbetegeknek mert a C-vitamin javítja az erek állapotát, és ezzel gátolja egyes érrendszeri szövődmények (vese, szem) kialakulását. A cink pedig az inzulin alkotórészeként serkenti a hormon termelését, növeli a sejtek inzulin-érzékenységét, és javítja a cukoregyensúlyt, jótékonyan befolyásolja a cukorbetegséggel összefüggő anyagcserezavarokat. A két összetevő együttes hatásával pedig javítja a cukorbetegek többségénél lelassult sebgyógyulási képességet.

Prosztata bántalmakban szenvedőknek, mert javítja a prosztata működését. A dülmirigy igen sok cinket tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy csökkenti a mirigy méretét, s ezzel enyhíti a megnagyobbodás okozta panaszokat.

A nemi működések egyéb zavaraiban szenvedőknek, mert a C-vitamin érvédő hatása elősegíti a merevedési funkció megőrzését, a cink pedig a normális tesztoszteron- és spermatermeléshez szükséges. A készítmény tehát fontos szerepet játszik a nemi szervek normális működésének, a szexuális teljesítőképesség megfelelő szintjének fenntartásában.

Vegetáriánusoknak, mert a növényi élelmiszerek kevesebb cinket tartalmaznak, és a zöldségek nagy fitát-, és a tejtermékek nagy kalciumtartalma csökkentheti a cink felszívódását.

Miért éppen a Dr. Theiss Vitamin C 300 Cink készítményt ajánljuk?

Mert ez az élelmiszer kiegészítő 300 mg C vitamint és 5 mg cinket tartalmaz. Egy kapszula 500-ban fedezi a felnőttek számára ajánlott napi C-vitamin, és 33-ban a cink bevitelt.
Ezzel éppen ideális mennyiségben elégíti ki a szükségleteket. A C-vitamin a vízben oldódó vitaminok csoportjába tartozik, így néhány órával a bevétel után a legtöbb készítmény esetén ki is ürül a szervezetből. A Dr. Theiss Vitamin C 300 Cink kapszulából azonban az alkalmazott speciális technológia révén a hatóanyagok egyenletesen, időben elnyújtva szívódnak fel ami azt jelenti, hogy a C-vitamin állandóan jelen van szervezetünkben, és folyamatosan kifejti jótékony hatását.

Herbafitt

Szállítási idő: 2-7 nap
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek

Legutóbb megnézett termékek:

Legnépszerűbb termékek