Dr.Michaels Tisztító és Tonizáló Zselé Psoriazisra 200ml Új csomagolásban!

Ár: 5190 Ft
db-ot

Ha pikkelyes a bőre...- Psoriasis

psoriasis, pikkelysömör

A pikkelysömör sajnos elég sok ember számára okoz nemcsak esztétikai hibát, hanem egy egész életen át elkísérő panaszt, nemritkán akár fájdalmat is. Ám nem kell feltétlen a legdrasztikusabb, mellékhatásokkal rendelkező kezelésekhez folyamodni, ha hatékony kezelést, jelentős enyhülést vagy tünetmentességet kíván elérni.

A pszoriázis vagy pikkelysömör elsősorban a bőrön, a hajas fejbőrön és a körmökön okoz kisebb-nagyobb elváltozást: téglavörös, enyhén kiemelkedő, ezüstfehér pikkellyel fedett, viszkető foltokat. Az érintett bőrrészeken az átlagosnál jóval nagyobb ütemben kezdenek el szaporodni, osztódni a bőrhámsejtek, s ez lemezes, pikkelyes hámlást, az alatta található területen pedig gyulladást idéz elő. Méretük eléggé eltérő, a kórkép leggyakrabban a térden, könyökön a keresztcsont felett és a fejbőrön kezdődik. A körmök megvastagodnak, lemezesen szétválnak, kisebb bemélyedések keletkezhetnek, vagy olajfoltszerű, sárgás foltok jelentkeznek rajtuk.

A betegség bármely életkorban jelentkezhet, váltakozva lökésszerűen romolhat, majd feltisztulhat a bőr, legtöbbször egy életen át elkíséri az érintetteket. A pszoriázis előfordulási aránya 25%-kal nő, ha valamelyik szülő pikkelysömörös, s 60-70%-kal, ha mindkét szülő beteg.

Akkor a legzavaróbb, ha látható testfelszíneken jelenik meg, mert ilyenkor a nem túl esztétikus foltok sokakban visszatetszést váltanak ki. Sok esetben azonban a házastársak egymástól való elidegenedését, komoly lelki törést, súlyos depressziót és elizolálódást is eredményez.

MILYEN ALTERNATíV MóDSZEREKKEL KEZELHETő?

A fentiek alapján a bőr kezelésén kívül szükség lehet kiegészítőként más kezelésre is, hogy a folyamat ne haladjon előre, illetve a meglevő foltok száma és azok nagysága könnyebben visszaszorítható legyen:

  • méregtelenítő kúrákra, diétákra
  • emésztésjavítókra, béltisztítókra, májregenerálókra, epehajtókra
  • immunerősítő gyógytermékekre
  • vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok szedésére
  • létfontos zsírsavak adására, pótlására
  • sav-, bázisháztartást korrigáló készítményekre
  • gyógyfürdőkre, holt-tengeri sós vagy olajos fürdőkúrára
  • fényterápiára

Azt azonban, hogy kinek mire van szüksége, alapos kivizsgálás után és a leletek ismeretében kizárólag hozzáértő orvos döntheti el!

Dr. Michael's termék család

Az ausztrál Dr. Tirant és kutatócsoportja a kutatómunkák során kifejlesztett egy hatásos készítménysorozatot, egy tisztító gélt - Cleansing Gel -, egy kenőcsöt - Ointment - és egy bőrápolót - Skin Conditioner - melyek együttes használata előnyösen befolyásolja a bőr kóros állapotát, tartós tünetmentességet idéz elő. A készítmények nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot, steroidokat vagy cortizont. Kizárólag növényi alapanyagokból, olajokból állnak. Bőrét simává, bársonyossá varázsolják.

A Dr. Michael's termékcsaládot már 12 ország klinikailag tesztelte kiváló eredménnyel.

Tisztító zselé (Dr.Michaels Cleansing Gel)

Nem az eredeti ausztrál termék, Asztriában gyártják!

A termék hámlasztó hatású gyümölcssavakat tartalmaz, így elősegíti a megvastagodott szaruréteg leválását. Alkalmazása után a bőr sima és puha tapintású lesz. A bőr felületén levő vastag szaruréteg gátolja a hatóanyagok felszívódását, ezért a tisztító zselé a bőrt nemcsak simává teszi, de hámlasztó hatásának következtében az alkalmazott kenőcs hatóanyagai a megtisztult bőrön keresztül könnyebben felszívódnak, hatásukat jobban kifejtik.
Kortikoszteroidot nem tartalmaz.

Használati útmutató: Nedvesítse be az érintett bőrfelületeket, és kenje be a tisztító zselével. Habosítsa fel (szivaccsal is lehet), majd 2-3 perc után mossa le langyos vízzel, és puha törölközővel törölje bőrét szárazra. Hajas fejbőrön történő alkalmazás esetén ne túl erős hővel szárítson hajat. Alkalmazása naponta kétszer (reggel és este) javasolt, a kenőcs és a bőrápoló használata előtt.

Figyelmeztetés:
A termék használata során kerülje az erős napsugárzást!
A termék összetevőivel szemben ismert túlérzékenység (allergia) esetén ne használja a tisztító zselét! Szembe, ekcémás arcbőrre ne alkalmazza! Ha a tisztító zselé alkalmazása során a szokásostól eltérő tünetet észlel, azonnal mossa le és forduljon orvoshoz!

Tárolás: 30°C alatti hőmérsékleten. Használat előtt felrázandó!
Használható samponként önmagában is, megelőzés céljából vagy általános tisztálkodáshoz is. Kúra esetén együtt használandó a kenőccsel!

Szállítási idő: 2-7 nap
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek