Hírek

A homoktövist több mint ezer évvel ezelőtt a Kínában élő tibeti doktorok sokféle betegség kezelésére használták.
2013. február 4. 11:40
Kóstold meg – ha még nem tetted volna – és ha ízlik, építsd ki a beszerzőhelyeidet, és fogyassz minél több gyömbért, mert hihetetlen, hogy mennyi bajt előzhetsz meg vele, és a belőle készült végtelenül finom és egyszerű itallal, a gyömbérteával!
2012. szeptember 19. 15:36
Napi egy pohár grapefruitlé mellett harmadára csökkenthető a rákbetegeknél alkalmazott kemoterápiás szer mennyisége - állapították meg klinikai tanulmányukban a Chicagói Egyetem orvosi karának kutatói.
2012. augusztus 21. 12:06
A meggylében található antioxidánsok javítanak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek állapotán - hangzott el az Amerikai Sportorvosok Kollégiumának idei kongresszusán San Franciscóban.
2012. június 7. 20:22
Kurkuma: csodaszer a fűszerpolcon?
A magyar háziasszonyok ritkán gondolnak rá, konyhánk nem ismeri, de a keleti éttermek kínálatában és az élelmiszer színezékek palettáján sokszor találkozhatunk természetes ételeinktől idegen, rikító sárga színével. Ez a gyógyító kurkuma.
2012. május 4. 09:54
A grapefruit azon kevés gyümölcsök egyike, amely a magyar nyelvben nem rendelkezik saját elnevezéssel. Különlegességét azonban nem nevének és ízének, hanem szerteágazó jótékony hatásának köszönheti. Az alábbiakban a graprefruit magjában rejlő gyógyerőkről írunk.
2012. március 12. 19:36
A propolisz természetesen arra a legjobb, amire a méhek is használják: fertőtlenítésre és konzerválásra.
2012. január 31. 15:07
Száz évvel ezelőtt még óriási jelentősége volt a táplálkozásban, mára azonban feledésbe merült. Ezért sürgősen fel kell hívnunk az emberiség figyelmét erre az értékes tápanyagra, mert ez a Föld ásványanyagokban leggazdagabb gabonája . A kölesliszt gluténmentes termék , mentes a ragacsos fehérjétől, ami gluteninből és gliadinból áll.
2012. január 27. 10:52
(másnéven: cöliákia vagy coeliakia, nem trópusi sprue, permanens gluténérzékenység, gluténszenzitív enteropátia, glutén-intolerancia)
A cöliákia az egész szervezetet érintő autoimmun-betegség. Kiváltója a kalászos gabonafélékben lévő sikér (glutén) egyik fehérjecsoportja, a gliadin, amit az ember normálisan az étkezései során fogyaszt el. A lisztérzékenység leggyakoribb formájában glutén fogyasztása hatására jellegzetesen sérül a vékonybél nyálkahártyája, ami emésztőrendszeri panaszokat és súlyos tápanyag-felszívódási zavarokat okoz. Kezelése gluténmentes diétával lehetséges, de gyógyítani egyelőre nem tudjuk. A diétát egész életen át kell tartani.
A gyermekkorban kialakuló cöliákiát az angol Samuel Gee írta le először 1888-ban, a felnőttkoriról pedig 1932-ben egy dán orvos, Hess-Thysen számolt be.
2012. január 19. 20:23
Mi a hosszú élet titka? Konzerválható a fiatalság? Leginkább rajtunk múlik, senki máson.
2011. november 19. 17:46
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek
Legnépszerűbb termékek