Gyógyító Gombák
2011. június 19. 12:23
RÁKELLENES GYÓGYGOMBA KIVONATOK A KLINIKAI KÍSÉRLETEK TÜKRÉBEN

RÁKELLENES GYÓGYGOMBA KIVONATOK A KLINIKAI KÍSÉRLETEK TÜKRÉBEN

Bokrosgombától a Patkónyelv kivonatig és németországi tapasztalatok

A jó minőségő, gyógygomba kivonatok különleges helyet foglalnak el az élelmiszerek ill. az étrend kiegészítők között, hiszen azok – nem jogi értelemben vett, hanem tudományosan megalapozott - gyógyhatásáról és ártalmatlanságáról évszázadokra ill. évezredekre visszanyúló népgyógyászati tapasztalatok tanúskodnak. Számos szájon keresztül adagolt gyógygomba kivonat rákellenes hatását már klinikai kísérletek is igazolják, amelyek között található placebo kontrollált kettősvak, randomizált klinikai kísérlet is.

Az egyik legismertebb rákellenes hatású gyógygomba a Bokrosgomba. Egy japán klinikai vizsgálatban (2003) a gomba un. D-töredéke gátolta az áttétképződést és javította bizonyos rákellenes immunsejtek (NK sejtek) aktivitását. Egy másik japán klinikai kísérletben (2002) a Bokrosgomba hatását előrehaladott II-IV. stádiumos rákbetegeken vizsgálták. A vizsgálat megállapította, hogy a bokrosgomba és kivonata tumor regressziót vagy lényeges állapotjavulást okozott az emlődaganatban szenvedők 68.8%-ánál, a tüdőrákban szenvedők 62.5%-ánál és a májdaganatban szenvedők 58.3 %-ánál. A vizsgálat szerint a kemoterápiás kezelésben részesültek immun-kompetens sejtjeinek aktivitása is 20-40%-al növekszik a gyógygomba kezelésben nem részesültekhez képest.
Az Agaricus blazei Murill kivonat jótékony hatását Dél-Koreában végzett placebo kontrollált kettősvak klinikai kísérlet (2004) támasztja alá. Nőgyógyászati rákban szenvedőknél a gyógygombával kezelt betegeknél a természetes ölősejtek rákellenes aktivitása lényegesen fokozódott, valamint a gyógygomba a kemoterápia mellékhatásait csökkentette, pl. álmatlanság, étvágytalanság, hajhullás, hányinger/hányás, érzelmi instabilitás, általános gyengeség esetén. Számos tanulmány megerősíti, hogy a jobb életminőség és általános állapot elősegíti a rákbetegek túlélési idejének meghosszabbítását is.
Egy másik, Tajvanban végzett placebo kontrollált kettősvak klinikai kísérlet (2007) megállapítja, hogy az Agaricus blazei Murill kivonat javítja az inzulin érzékenységet gyógyszerrel kezelt cukorbetegeknél. Az utóbbi években egyre több adat támasztja alá azt, hogy a gyógygomba kivonatok rákellenes hatásáért nem csak azok immunerősítő hatása felelős, hanem ahhoz hozzájárul inzulin érzékenység javító hatásuk is. Azoknál is, akik nem cukorbetegek, az inzulin érzékenység hibája elősegítheti számos ráktípus kialakulását és a már megbetegedetteknél csökkentheti a túlélési esélyeket (pl. emlő-, máj-, prosztata-, hasnyálmirigy-, vastagbélrák esetén).
A Cseppkőgomba (Süngomba) kínai kettősvak klinikai kísérletben eredményes volt gyomor nyálkahártya gyulladás (gyomorhurut) kezelésében.
Említést érdemel az állatkísérletek alapján az egyik legerősebb rákellenes tulajdonságokkal rendelkező gyógygomba, a Patkónyelv. A Patkónyelv kivonatról számos klinikai esettanulmány látott napvilágot rangos nemzetközi orvosi szaklapokban. Ezek a tudományos cikkek a Patkónyelv kivonat fogyasztásával összefüggésbe hozható drámai mértékő tumor regressziókat írnak le előrehaladott rákbetegek esetében. Azért, hogy a jó minőségő, klinikai eredményekkel rendelkező, standardizált, rákellenes gyógygomba kivonatokat hamarosan ne külföldről kelljen a rászorultaknak beszerezni, a standardizált gyógygomba hatóanyagok gyógyhatásának hivatalos (és nem csak tudományos!) elismerésére lenne szükség. Az igazi haszonélvezői ennek az elismerésnek a rákbetegek lennének.
A Magyarországon kifejlesztett gyógygomba kivonat keverékek (Patkónyelv, Cseppkőgomba kivonat) hatásának németországi tapasztalatairól riportot láthattak 2008. április 5-én az ATV-n, Paor Lilla „Csak természetesen”-címő mősorában.
A mősor a videoarchívumban megtekinthető: http://atv.hu

Szerző: Varga Gabor, Dipl.- Kfm.


Kattints a termékek leírásához

Szerző: herbafitt
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek