Konjac liszt - 100 g

Ár: 1390 Ft
db-ot

A Konjac liszt élelmi rostjai a legkiválóbb a vízben oldható élelmi rostok közül, amit a természet nyújthat az embernek. Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma csaknem szénhidrát és zsírmentes. Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet. A japánok "vértisztító", valamint "a bélrendszer kéményseprője" névvel illetik.
Az amerikaiak "életmentő" ételnek tartják a nyugatiak "civilizációs betegségei ellen", „mágikus”, „elképesztő” „szuperegészséges” jelzőkkel illetik.
Gliadin/glutén mentes, íztelen, szagtan kiváló viszkozitású sűrítőanyag, ami bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek.

Konjac - Genus Amorphophallus egy évelő növény. Leginkább a szubtrópusi hegyvidéki és dombvidéki területek tengerszint feletti 800 méter magasságban nő, ahol az átlagos hőmérséklet 16° és a környezet szennyezés is igen alacsony. A termesztők kifejezetten odafigyelnek arra, hogy olyan helyen telepítsenek ültetvényt ahol a lehető legkisebb a környezetszennyezés, így az ültetvények kiváló földrajzi elhelyezkedéseinek köszönhetően a Konjac növény gumójából készült liszt rendkívül tiszta és kitűnő minőségű.

A liszt- legfontosabb alkotóeleme a glükomannán a növény vízben oldódó élelmi rostjai. A glükomannán egy fantasztikus tulajdonsággal rendelkezik, ez a tulajdonság emeli ki a többi vízben oldódó élelmi rost sorai közül és ennek köszönheti egyre növekvő és mérhetetlen népszerűségét, szuper abszorbens képességgel bír, a növényvilágban egyedülálló módon molekulái képesek saját tömegüknél akár háromszázszor több mennyiségű vizet megkötni. Nem lehet könnyen megemészteni és nem szívódik fel evés után, de képes elnyelni/megkötni a koleszterint és az epesavat, segíthet a magas vérnyomás csökkentésében valamint a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében/gyógyításában.
A Konjac liszt élelmi rostjai a legkiválóbb a vízben oldható élelmi rostok közül, amit a természet nyújthat az embernek. A lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak előállítani kalóriát belőle. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést. Diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.

Az egyik legfőbb előnye, hogy nagyon kevés mennyiséggel komoly állagváltozást/javítást lehet elérni.
Ételek sűrítésekor soha ne tegyük csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Mindig el kell sodorni szemcsés anyaggal (só, édesítő) és kis hideg folyadékkal - és nem várjuk meg, amíg azt meg is issza, hanem zutty, folytonos keverés mellett bele a készül, meleg ételbe. 

Főzelékek sűrítéséhez 700 ml folyadékhoz 2-3 g konjak lisztet adjunk
Puding főzőséhez: 4-5 g 500-600 ml folyadékhoz
Hideg puding készítéséhez: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt – állni kell hagyni 30-60 percig.
Maglisztekből történő sütéshez: itt is csak 1-2 gramm mennyiségű lisztet használunk, nyilván kicsivel (50-100 ml) több folyadékkal. A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni. 
A konjak liszt alkalmas arra, hogy sütésnél helyettesítse a tojást.

Tojás-gabona-cukor és tejtermék mentes piskóta recept:
Hozzávalók:
•    4 dl mandulatej
•    4 csapott kávéskanál konjac liszt (8-9 g)
•    6-8 evőkanál eritrit / maltitol vagy egyéb alternatív édesítő, cukorpótló vanília
•    2 evőkanál kakaó
•    8 púpos evőkanál mandula liszt  (liszt kakaó együtt kb 120-130 g)
•    2 csapott evőkanál kókusz vagy szőlőmag olaj
•    sütőpor
Elkészítése:
•    egy tálban összekeverjük az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel és folytonos kevergetés közben felöntjük a tejjel, hagyjuk állni, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele), olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. kb 15-20 perc
•    eközben egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport – és amikor a konjak lisztes tej már megfelelően sűrű akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket és tepsibe öntjük, – majd, mint a hagyományos piskótát 180 fokon 30 perc alatt kisütjük.(tűpróba)
A piskóta tetejére kenhetünk bármilyen lekvárt, krémet,csokimázt ízlésünknek megfelelően.

 

Szállítási idő: 2-7 nap
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek

Legutóbb megnézett termékek: