Máriatövis Magolaj 50ml Gerani

Ár: 1690 Ft
db-ot

Máriatövis mag olaj 50ml

Epe és májvédő tinktúra

A Máriatövis olaja, préseléssel előállított 100%-os magolaj. Kedvező élettani hatását úgy lehet jellemezni, hogy a méregtelenítés "mentőöve".

Miért keletkezhetnek méreganyagok?

-idegfeszültség

-vegyszerek

-mérgek

-kémiai anyagok

-sugárzások


Javasolt  kúraszerű alkalmazása:


-heveny idült májgyulladás esetén

-máj kötőszöveti gyarapodásban

-májzsugorban

-rendszeres szeszesital fogyasztáskor

-vegyszerek 

-gyógyszerek okozta májkárosodáskor

-májrák kiegészítő kezelésekor

- zsírmáj kezelésére

-különböző böjt kúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére

- tartós, ill. rendszeres gyógyszerfogyasztáskor a maradványok testből történő   kiürítésének segítésére

-fokozza a fehérjeszintézist


A májsejteket újraépíti !!!


Adagolás:

 

      80kg testsúlyig napi 1,5ml (1 mokkáskanálnyi)

      80kg felett napi 3ml (1 kávéskanálnyi)

 

 Reggel éhgyomorra, szájban nyállal jól elkeverve, kúraszerűen.Kétszer 21 napos kúra javasolt. A kétszer 21 napos kúra között egy hét szünetet kell tartani.Sokoldalú, ősi szer


A máriatövis egyike a legrégebben ismert gyógynövényeinknek, a népi gyógyászatban századok óta alkalmazzák. Májbetegségek gyógyítására a XII. század elejétől kezdve használatos, de írt róla már a római herbalista, Plinius is. A modern kutatások kimutatták, hogy a növényben található aktív hatóanyag, a silymarin képes megvédeni a májat mind az olyan szintetikus anyagoktól, mint a szén-tetrakloridok, mind az olyan természetes eredetű mérgektől, mint a gyilkos galóca toxinjai.
Hatékonysága
Állatkísérletek során megbizonyosodtak arról, hogy amennyiben a máriatövis hatóanyagát (a silybiumot) egy gyilkos galócával történő gombamérgezés előtt juttatják a kísérleti állat szervezetébe, a májkárosodás 100%-ban megelőzhető. Szinte teljes mértékben hatásos még akkor is, ha mintegy tíz perccel a mérgezés után alkalmazzunk. Sőt, még akkor is képes megóvni az áldozat életét s nagy mértékben csökkenteni a májkárosodást, ha a mérgezés után 24 órával később kerül az ellenanyag a szervezetbe.

Többszörös védelem
A máriatövis háromféleképpen védi a májat. Egyrészt stabilizálja és erősíti a májsejtmembránokat, ami megelőzi a méreganyagok behatolását a sejtbe. Másrészt hatékony antioxidáns, amely semlegesíti a veszélyes szabad gyököket. (A szabad gyökök nagyon reakcióképes molekulák, melyek képesek kárt okozni más molekulákban akár még a sejteken belül is.) Antioxidáns hatása többszöröse az E-vitaminénak. Harmadrészt pedig elősegítve a fehérjeszintézist, serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját, az elhalt sejtek lecserélését.

 

Herba-Fitt webáruház

 

 

Szállítási idő: 2-7 nap
Kosár
Az Ön kosara üres.
Legutóbb nézett termékek

Legutóbb megnézett termékek: